0

Nyfiken på geologi


Nyfiken på geologi tar dig med till mer än 150 spännande platser i Sverige som bjuder på geologiska upplevelser i stort och smått.

Här hittar du en bäck som bara försvinner, för att några hundra meter längre fram dyka upp igen.

Du finner ett heligt berg som växter av någon anledning undviker- förutom en vackert lilafärgad, liten blomma.


359 kr
Artikelnr UBOK1312
EAN-kod: 9789189021037

Nyfiken på geologi tar dig med till mer än 150 spännande platser i Sverige som bjuder på geologiska upplevelser i stort och smått.

Här hittar du en bäck som bara försvinner, för att några hundra meter längre fram dyka upp igen. Du finner ett heligt berg som växter av någon anledning undviker- förutom en vackert lilafärgad, liten blomma. En annan gång är du glad att du inte stod på platsen då det speciella raset inträffade, idag kan du stå på bottnen i den konformade gropen. I boken hittar du också ön dit geologer från hela världen tar sig. Dessutom avslöjas var Sveriges motsvarighet till Sockertoppen i Rio de Janeiro ligger.

Nyfiken på geologi ger en helhetskänsla då den även lyfter fram natur- och kulturvärden vid besöksmålen och är såväl en guide- som faktabok- en bok att utgå från när du planerar din nästa utflykt. Här finns platser som överraskar, fascinerar, skapar dramatik , skänker skönhetsupplevelser.

Boken är skriven av Anders Rapp, naturpedagog, fotograf och författare. Den vänder sig till den breda allmänheten och är den första guide- och faktaboken i sitt slag i Sverige.

Produktinformation:

Nyfiken på geologi, av Anders Rapp, 2020, inbunden, svenska, ISBN: 978-91-89021-03-7