0

Livsverk


Det här är inte en bok om produkter, material, sömmar eller tekniker.

Inte i första hand.

Istället är det berättelser om människorna som arbetar med hantverk- hantverkarnas historier.


159 kr ( -75% )
39 kr
Artikelnr UBOK1026
EAN-kod: 9789187283079

Det här är inte en bok om produkter, material, sömmar eller tekniker. Inte i första hand. Istället är det berättelser om människorna som arbetar med hantverk- hantverkarnas historier. Olika berättelser om både stagnation och renässans, om karriärval, drömmar och den obotliga lusten att skapa något med både händerna och huvudet. En unik inblick i yrkesmänniskors vardag och i yrkena som vägrar att dö.

I den här boken möter du dem som brinner för det gedigna hantverket och vars livshistorier är tätt sammanflätade med yrkesidentiteten. Personer som har ärvt sina yrken, uppfunnit dem själva eller tjatat sig till en plats i sitt skrå. Som har sett hantverkskunnandet förändras, nästan dö ut och återuppfinnas flera gånger om. Människor som inte vill hamna på museum.

Livsverk innehåller tretton personporträtt och nedslag i nio olika hantverksyrken- möten och samtal utspridda över två års tid. Tretton hantverksliv sida vid sida samma volym.

Produktinformation:

Livsverk, av Kristian Krebs, Henrik Petersson, Oskar Svensson, Anton Wigbrand, 2013, inbunden, svenska, ISBN: 978- 91- 87283-07-9