0

Den Sköra tråden


Tråden den sköra handlar om kvinnor som har handvävning som passion, om textilt hantverk, samarbete och utveckling i nätverk.

Boken ger en historisk återblick, gör ett ordentligt stopp i nuet och reflekterar sedan över det textila hantverks möjligheter till överlevnad i framtiden.

Det textila hantverket har följt mänskligheten genom tusentals år och överlevt 1900-talets industrialism och globalisering.


259 kr ( -74% )
65 kr
Artikelnr UBOK1124
EAN-kod: 9789187668241

Tråden den sköra handlar om kvinnor som har handvävning som passion, om textilt hantverk, samarbete och utveckling i nätverk. Boken ger en historisk återblick, gör ett ordentligt stopp i nuet och reflekterar sedan över det textila hantverks möjligheter till överlevnad i framtiden.

Det textila hantverket har följt mänskligheten genom tusentals år och överlevt 1900-talets industrialism och globalisering.

Nu, i början av 200-talet är tråden skörare än någonsin, men ännu finns kunskaperna som förmedlas vidare, från generation till generation. Handväverskor är i dag traditionsbärare, ofta entreprenörer, konsthantverkare, formgivare, företagare och viktiga kulturinspiratörer.

Boken inbjuder dig som läsare att ta del av Nätverket Vävformgivnings gemenskap- ett 80-tal aktiva handväverskor. Deras sätt att samarbetar, utvecklas och kommunicera med omvärlden kan utgöra en inspirationskälla också för andra intresseområden.

Produktinformation:

Den Sköra tråden, av Lena Hellström, 2007, inbunden, svensk, 91-87668-24-6