0

Fårskinn str M Grimslätts gård Ljusgrå


Fantastiskt fint fårskinn med den rätta känslan från Grimslätts gård.

Skinnet kommer från den förädlade svenska lantrasen Gotlandsfår som har avlats fram just för sitt högklassiga skinn och ull.

Grimslätts gård utanför Fjällbacka i Bohuslän bedriver ekologiskt jordbruk med inriktning på naturvård och föder upp får och kor.


2 600 kr
Artikelnr USOUV1342Ljusgrå
EAN-kod: usouv1342

Fantastiskt fint fårskinn med den rätta känslan från Grimslätts gård. Skinnet kommer från den förädlade svenska lantrasen Gotlandsfår som har avlats fram just för sitt högklassiga skinn och ull. Grimslätts gård utanför Fjällbacka i Bohuslän bedriver ekologiskt jordbruk med inriktning på naturvård och föder upp får och kor. De arbetar för ett jordbruk som ska berika naturen, ge djuren bästa förutsättningar för ett bra liv och bidrar till att hålla skärgårdens örtrika saltängar och fastlandets bördiga jordar öppna. 

Skinnet från Gotlandsfåren har en unik kombination av mjukt bärande bottenull och starkt glansigt täckhår som gör skinnet vackert och slitstarkt. Det ger ett unikt skinn som är eftertraktat långt utanför Sveriges gränser. 

Skötselråd:

Vid lätt nedsmutsning använd klädvårdsrulle, dammsug eller torka av med ljummet vatten. De klippta skinnen är tvättbart i max 30 grader i maskin, använd tvålbaserat tvättmedel. Sträck gärna skinnet ett par gånger under torkning. Torka det plant eller upphängt i rumstemperatur. Skinnen kan även kemtvättas.