0

En äppelträdgård i Bohuslän


Jag hade bara ett par enkla frågor: "Vilka äpplesorter finns kvar i farfars gamla trädgård? Och sorten med det där vackra namnet, finns den kvar?" Det var visst inga enkla frågor.

Fruktodling hade visserligen varit mitt favoritämne på trädgårdsskolan men mina kunskaper räckte just ingenstans i detta fall, jag måste hitta någon som kunde mer.

Vart skulle jag väna mig, var fanns kunskapen? Följ med på min resa mot frågornas svar.


235 kr
Artikelnr UBOK1266
EAN-kod: ubok1266

Jag hade bara ett par enkla frågor: "Vilka äpplesorter finns kvar i farfars gamla trädgård? Och sorten med det där vackra namnet, finns den kvar?"

Det var visst inga enkla frågor. Fruktodling hade visserligen varit mitt favoritämne på trädgårdsskolan men mina kunskaper räckte just ingenstans i detta fall, jag måste hitta någon som kunde mer. Vart skulle jag väna mig, var fanns kunskapen?

Följ med på min resa mot frågornas svar. En resa, ett projekt, som skulle pågå i mer än tio år och sluta med att jag själv blev pomolog som sortbestämmer frukt. under tiden får du veta lite om äppleodlingens historia i Norden och framför allt i Bohuslän; för länge var äppleträd ovanliga och märkvärdiga.

Min förhoppning är att min berättelse ska inspirera dig som också har äppleträd som ger dig frågor. Och dig som ännu inte vet om att du är intresserad av äpplen...

Produktinformation:

En äppleträdgård i Bohulsän, av Anna Holmgren, 2019, mjukband, svenska, ISBN:978-91-637-8825-3