0

Blommor i Västsverige


Blommor i Västsverige, örter och blommande buskar.

Under blomstervandringar för allmänheten har vi under många år mötts av ett mycket stort intresse både från botaniskt kunniga personer och från sådana som gärna vill lära sig mer om våra vanliga växter.

Många säger sig stött på problem även i de utmärkta bildfloror som kommit på senare år.


100 kr
Artikelnr UBOK231
EAN-kod: 9789163726255

Blommor i Västsverige, örter och blommande buskar. Under blomstervandringar för allmänheten har vi under många år mötts av ett mycket stort intresse både från botaniskt kunniga personer och från sådana som gärna vill lära sig mer om våra vanliga växter. Många säger sig stött på problem även i de utmärkta bildfloror som kommit på senare år. Ambitionen att vara heltäckande har gjort dessa böcker svåröverskådliga. Med den här lilla boken vill vi göra vägen in i botanikens värld lite enklare. Därför har vi begränsat oss till blommande växter, som är vanliga i Västsverige eller som är speciella för kusten. De presenteras i text och bild och är ordnade efter blommornas färg. För att boken inte skall bli för stor har vi uteslutit de för nybörjare besvärliga gräsen och halvgräsen. Vi avser att återkomma med en bok som omfattar dessa tillsammans med ormbunkar och träd, som inte heller passar bra i en bok ordnad efter blomfärg. 

Produktinformation:

Blommor i Västsverige, örter och blommande buskar. Författare Evastina Blomgren och Eva Falk, 2013, mjukband, svenska, ISBN 978-91-637-2625-5