0

Gråärter och Doppekopp. Bohuslänsk mat med tradition


I sin nya bok har Barbro Östlund samlat bohuslänska maträtter, traditioner och citat.

det har blivit en roande och intressant blandning vittnande om de hårda villkor som bohusläningarna ibland levt under.

Tillvaron färgades av mat som slufsedupp, klånkevälling, moleböner och storkok på gråärter.


293 kr
Artikelnr FMONO053
EAN-kod: 9789176861448

I sin nya bok har Barbro Östlund samlat bohuslänska maträtter, traditioner och citat. det har blivit en roande och intressant blandning vittnande om de hårda villkor som bohusläningarna ibland levt under. Tillvaron färgades av mat som slufsedupp, klånkevälling, moleböner och storkok på gråärter. Men ibland gick Bjudaren runt i husen och bjöd till kalas, där det åts gyllekaka och serverades flip, ett festbrännvin tillsatt med öl och honung.

"Jag vill förstå de näringsämnen som frambragt mig", utbrister en av bokens citerade författare. I tider

som vi nu lever i behövs sådana tillbackablickar. Vi behöver då och då smaka på det som var vardags- eller festmat för de gamle / Hiram (Märit Huldt)

Produktinformation:

Gråärter och Doppekopp, Bohuslänsk mat och tradition, författare Barbro Östlund, 1996, inbunden, svenska, ISBN 91-7686-144-9