0

Eldmat


Den här boken handlar om något lika enkelt som fantastiskt- att laga mat över lägerelden.

Det är få företeelser i tillvaron som skapar sådan tillfredsställelse hos oss människor som eld, mat och natur.

Det handlar om att vara i nuet, att låta saker ta sin tid och att umgås med varandra.


485 kr
Artikelnr UBOK1257
EAN-kod: 9789188335234

Den här boken handlar om något lika enkelt som fantastiskt- att laga mat över lägerelden. Det är få företeelser i tillvaron som skapar sådan tillfredsställelse hos oss människor som eld, mat och natur. Det handlar om att vara i nuet, att låta saker ta sin tid och att umgås med varandra.

Boken är igenom de vanligaste eldarna för matlagning, som pagodeld, stjärneld, jägareld och pyramideld. Du får lära dig att använda stekhäll, grillgaller, halster och gjutjärnsgryta. Vid sidan av standardteknikerna beskrivs mer speciella metoder som att tillaga på flat sten eller planka, i röktält, direkt i glöden eller i en grop med heta sten.

I sista delen av boken hittar du en receptsamling med allt från kolbullar och grönsakssoppa till renskavsgryta och hel kyckling över glöd. Det är bara din egen smak och fantasi som sätter gränserna. Har du provat att baka bullar i glöden eller göra en inbakad pizza på stekhäll?

Produktinformation:

Eldmat- en handbok i konsten att laga mat över eld- tekniker, utrustning och recept, av Eric Tornblad & Ida Olsson, 2019,mjukband, svensk, ISBN:9789188335616