0

Bohuslänska gårdsbutiker och kaféer 2


För andra gången reser vi till det bohuslänska landskapet där havet möter klipporna och bergen omger åkrarna.

Bohuslän bär spår av bosättningar Regionen har länge dragit till sig handelsmän, turister och kungar.

De friska, salta baden och den hälsosamma havsluften har i generationer lockat badgäster.


359 kr
Artikelnr UBOK1140
EAN-kod: 9789176949795

För andra gången reser vi till det bohuslänska landskapet där havet möter klipporna och bergen omger åkrarna. Bohuslän bär spår av bosättningar Regionen har länge dragit till sig handelsmän, turister och kungar. De friska, salta baden och den hälsosamma havsluften har i generationer lockat badgäster. På många orter längs kusten samlades societeten under tidigt 1800-tal för att promenera längs kajkanterna, dricka pilsner och kanske slank även ett och annat ostron ner. 

Oavsett tidsperiod har mat och dryck varit viktigt i Bohuslän. Genom åren har många dryckes- och matproducenter vuxit fram i landskapet. Deras gemensamma intresse är att ta fram matvaror av högklassig kvalitet, där omtanken om djuren och naturen är centrala begrepp. Med inspiration från våra mattraditioner omformas recepten och produkterna för att passa in i dagens samhälle. 

I guideboken Bohuslänska gårdsbutiker & kaféer 2 får du följa med på en resa genom bohuslänska landskapet och möta människor som generöst delar med sig av sina kunskaper och brinnande intressen. Du får stifta närmare bekantskap med allt från tång och ostron till surdegsbröd, lammuppfödning och ölbryggerier. Här bakar men trendiga bakverk av äldre tiders sädesslag. förädlar ölsorter för dagens efterfrågan och smaksätter traditionella rätter med kryddor från både när och fjärran.

Produktinformation:

Bohuslänska gårdsbutiker och kaféer 2, av Ann- Charlotte Fägerlind Form Jonas Lindblad, 2018, inbunden, svensk, ISBN: 978- 91- 7694-979-5