0

Vandra Bohusleden


En annan sida av västkusten.

Bohusledens 370 kilometer erbjuder vandraren en omväxlande upplevelse i de mindre exploaterade delarna av Bohuslän.

Vidsträckta utsikter från kalla berghällar varvas med djupa skogar.


495 kr
Artikelnr UBOK1254
EAN-kod: 9789188335203

En annan sida av västkusten.

Bohusledens 370 kilometer erbjuder vandraren en omväxlande upplevelse i de mindre exploaterade delarna av Bohuslän. Vidsträckta utsikter från kalla berghällar varvas med djupa skogar. Småskaliga jordbruk och industrihistoriska lämningar blandas med ljunghedar och vindpinade tallar. Det bohuslänska sprickdalslandskapet kan ibland utmana vandrarens benmuskler men leden är sällan svår. Och badstranden och glasskiosken är aldrig långt bort.

Boken innehåll är uppdelat i två olika delar. Den första delen beskriver Bohusledens samtliga 27 etapper med all nödvändig praktisk information, som var närmaste busshållplats eller tågstation ligger. Författaren ger också personliga tips om vilket vindskydd som är mysigast eller vilken badsjö som är bäst längs en viss etapp. Den andra delen av boken beskriver 15 förslag på vandringar som går att göra genom att kombinera olika etapper av Bohusleden, det är både dagsturer och weekendvandringar med övernättning.

Produktinformation:

Vandra Bohusleden- samtliga 27 etapper från Lindome till Strömstad och förslag på weekendvandringar och dagsturer, av Karin Fingal och Frederik Schenholm, 2017, mjukband, svenska, ISBN:978-91-88335-20-3