0

BOHUSLÄN ÅRSBOK, Kärlek


Sommaren 2017 handlade Bohusläns museums sommarutställning om kärlek.

Om kärlek handlar också det årets årsbok.

I årsboken handlar det om kärlek i olika former och uttryck – idag, igår och för länge sedan.


60 kr
Artikelnr HARS2016
EAN-kod: 9789176862827

Sommaren 2017 handlade Bohusläns museums sommarutställning om kärlek. Om kärlek handlar också det årets årsbok.

I årsboken handlar det om kärlek i olika former och uttryck – idag, igår och för länge sedan. Det är Evert och Astrid Taubes livslånga kärlek till konsten som Pia Schmidt de Graaf, som ordnat Taubearkivet på Göteborgs universitetsbibliotek, berättar om med brev och bilder. Det är om kärleken i staden Lödöse för 500 år sedan där man i en av de största arkeologiska undersökningarna på senare tid grävt fram kunskap om livet i staden. Om kärlek till hembygden – ny eller gammal sådan – skriver Bohusläns hembygdsförbunds förre ordförande, Sveriges hembygdsförbunds generalsekreterare och undertecknad om i tre olika artiklar.

Vidare är det om kärleksstigar i Kungälv av Conny Andersson, om medkänsla uttryckt i konsten av konstpedagog Birgitta Åhlund och det är om kärleken till Gud i två artiklar av makarna Dixon som också belyser kärlekstemat.

Kärlekens biologiska sida – sex – finns i bilder på de bohuslänska stenhällarna inhuggna av bronsålderns mästare, hällristningsexperten Lasse Bengtsson utreder vad och varför. På samma tema och med många exempel berättar tills sist biolog Leif Lithander om naturens otroliga mångfald.

Som vanligt avslutas boken med årsberättelser för Bohusläns hembygdsförbund och Bohusläns museum – en imponerande verksamhet!
– Viveka Overland, redaktör

Produktinformation:
Årsbok Bohuslän 2016 – Kärlek, Redaktör Viveka Overland, utgivare Bohusläns hembygdsförbund och Bohusläns museum, inbunden, svenska, ISSN 0348-937X